dijous, 1 d’octubre del 2009

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

TREBALLS DE CAMP. Cristóbal Hara i Rafael Sanz Lobato.
LLoc: Fundació Foto Colectania
C/Julián Romea, 6, D2
08006 Barcelona
Tel.: 93 217 16 26
Aquesta és una exposició fotogràfica que posa de manifest part de la trajectòria professional de dos fotògrafs força desconeguts pel públic del carrer, però en canvi, amb força reconeixement dins del món de la fotografia espanyola.
Dues mirades sobre el món rural, aquella Espanya més profunda i més lligada al folklore i a la tradició. Dues mirades sobre un mateix tema, però des d' èpoques diferents (anys setantes, anys norantes), però que alhora contrasten i s'enriqueixen una de l'altre.
Rafaels Sanz retrata en blanc i negre, moments de molta col.lectivitat... funerals, processons, cofradies, esbarts, "nazarenos"... escenes on el blanc i el negre contrasten amb molta força i expressivitat.
Cristóbal Hara, en canvi, cerca , en aquests mateixos escenaris, la força del color. L'autor també acostuma a buscar un element central en cada fotografia... la capa d'un bisbe, una perruca carnavalesca, una carbassa enorme, el pèl brillant dels cavalls, la fruita colorida del clàssic tortell... tot tenyit d'un humor que, dissimuladament, ens clica l'ullet als que observem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada