dijous, 1 d’octubre del 2009

Article:"Aprendre i créixer", d'Eulàlia Bosch. Síntesis i idees principals.

Un nen aprèn a llegir tot passant dels sons a les paraules, i un dia , a la fí, n'entén el significat. Una porta increíble se li acaba d'obrir davant dels nassos... I és que , de cop, ha crescut 2cm!
L'autora parteix d'aquest màgic moment de la infància de tots, per endinsar-se en la descripció de les grans oportunitats que ens brinda la lectura. Noves mirades sobre el món que ens envolta, matisos de la realitat... "Així és com la lectura ens fa créixer", afirma Eulàlia Bosch.
L'autora també fa molt ènfasi en la figura dels i les mestres, aquells que els toca buscar mil i una estratègia per tal que aquest acte preciós esdevingui. Aquells qui, de la lectura en veu alta davant del seu grup, n'hauran de fer una petita posada en escena. Un regal pels sentits i una invitació als infants a entrar , encuriosits, dins el món de la literatura.
----------------------------------
Cinc idees bàsiques del text:
. L'aprenentatge de la lectura va de la lectura dels sons, a les síl.labes, a la comprensió del text. Aquest pas és un moment clau en la infància.
. L'acte de llegir no tan sols s'enmarca dins l'aula, sinó que s'amplia al món exterior, esdevenint una eina genial de descoberta.
. "El que distingeix als grans mestres és que ens permeten sentir que hem descobert les coses per nosaltres mateixos" (E.H.Gombrich)
. El desig per la lectura es pot potenciar a través dels contes, les il.lustracions i llegint en veu alta.
. La lectura ens ensenya el món, ens dóna llibertat i ens educa. Ens fa créixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada